Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Abipagar

Abipagar

Abipagar on töötaja, kes töötab pagari või kondiitri juhendamisel ettevõttes, kus valmistatakse pagari- ja/või kondiitritooteid. Ta teeb talle antud tööd vastavalt ettevõtte vajadustele, sealhulgas on valmis töötama öösiti ja graafiku järgi nädalavahetustel ja pühadel.

Abipagari tööülesanded:

  • Pagaritoodete valmistamine ja kaunistamine juhendaja järgi
  • Toodete külmutamine, pakendamine ja hoiustamine
  • Meeskonnas töötamine ja oma ülesannete täitmine
  • Töövahendite ja seadmete kasutamine
  • Toiduohutusnõuete järgimine, sealhulgas kaitseriiete kandmine

Õppetöö info

Abipagari eriala õppekava koosneb praktilisest erialaõppest ja seda toetavatest ainetest ning sotsiaalset toimetulekut arendavatest moodulitest. Kursuse lõpetajal on teadmised ja oskused võimetekohaseks töötamiseks erialases valdkonnas.

Õppetöö toimub praktilise töö vormis keskuse õppeklassides ja -töökodades. Õppijad saavad erialaoskustele lisaks klienditeeninduse kogemuse keskuse kohvikus enda valmistatud pagaritooteid müües. Ülimalt oluline osa õppest on praktika avatud tööturul, mõnes pagariettevõtetes.

Õppeaeg: 1 aastat.

Rühma suurus: 8 inimest

Sihtrühm: Abipagari erialale ootame inimesi, kes tahavad omandada erialaoskusi ning kelle vaimne- ja füüsiline tervis võimaldab valitud erialal töötada.

Põhiõpingud

Erialaõpingute alused          

  • Digioskuste arendamine
  • Elukutse kuvand
  • Erialane matemaatika
  • Õpikeskkond ja õpistiilid

Oskused eluks ja tööks         

  • Eneseareng
  • Individuaalne õpitee (karjäär)
  • Keskkond, mõju ja mõistmine (majandus)
  • Väärtusloome ja panustamine (meeskonnatöö)

Lihtpagaritoodete valmistamine

  • Nisujahust tooted
  • Pagaritoodete valmistamise alused
  • Rukkitaignast tooted
  • Töökeskkond ja toiduohutus

Valikpagaritoodete valmistamine

  • Biskviit- ja võibiskviit ning tooted
  • Leht- ja pärmilehttaigen ning tooted
  • Liht- ja kihiline pärmitaigen ning tooted
  • Liiva- ja muretaigen ning tooted
  • Täidised ja toodete viimistlemine

Praktika         

  • Praktika sissejuhatus ja kokkuvõte
  • Ettevõtte praktika

Abipagari praktiline töö

  • Erialaoskuste harjutamine ja kinnistamine
  • Ettevõtte enesekontrolliplaan
  • Kehaline arendamine ja ergonoomika
  • Lõpueksam

Valikõpingud

  • Erinevate rahvaste küpsetised
  • Esmaabi
  • Suhtlemine multikultuursel töökohal
  • Klienditeeninduse alused
  • Tervislik toitumine
  • Kultuur ja ühiskond

Loovtegevused          

  • Draama/Suhtlemissituatsioonidega hakkama saamine
  • Keraamika
  • Kujundi- ja värvusõpetus

Abipagar õppekava ja rakenduskava


Hindamine

Õppijakandidaadi hindamine toimub vestluse ja töökatse vormis. Hindamise eesmärk on selgitada välja õppijakandidaadi sobivus abipagari erialal õppimiseks.


Kandideerimine

Kandideerimine abipagari erialale toimub läbi infosüsteemi SAIS: https://www.sais.ee/AdmissionSearch/View/1681